Internationale Samenwerkingssubsidie (Eurostars)

Het succes van mkb’s met groeiambities wordt bepaald door Innovatie, marktgerichtheid, en internationalisering. Voor hen is er het subsidieprogramma EuroStars, dat mkb’s met R&D-activiteiten helpt om in Europese samenwerking met minimaal één andere EU partij een marktgericht innovatieproject van de grond te krijgen. 


Sterk punt van het subsidieprogramma is dat het daadwerkelijk helpt uw innovatie tot marktintroductie te brengen. Maar, om voor EuroStars in aanmerking te komen, ligt de lat hoog! De EU wil het beste uit de deelnemers halen en de meest veelbelovende projecten boven tafel krijgen, waarvan enkel de beste innovatie-projecten EuroStars subsidie krijgen. 

Eenmaal in het programma opgenomen, heeft EuroStars een eenvoudige administratie voor u zonder zeer uitgebreid te hoeven rapporteren en profiteert u van een subsidie van 40% van de totale consortium projectkosten en andere mooie voordelen. 


Binnen een Eurostars project werken ten minste twee partijen uit 2 verschillende EuroStars lid landen samen, waarvan 1 de MKB R&D moet uitvoeren. Maximaal 3 jaar draagt het consortium 60% van de totale projectkosten.


Het opzetten, uitwerken en omschrijven van een excellent innovatieproject en het bijeenbrengen van een Europees samenwerkingsverband behoren tot de kernactiviteiten van Gouden Kubus.  In ons internationale netwerk bevinden zich onder andere mkb’s, multinationals en kennisinstellingen met expertise in alle sectoren. En met EuroStars bepaalt u zelf met wie en wat voor organisatie u wilt samenwerken!


Criteria Eurostars

Om in aanmerking te komen dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan:

  • De hoofdaanvrager is een R&D uitvoerend MKB uit een van de partnerlanden.
  • Ten minste één andere onafhankelijke aanvrager is afkomstig uit één van de andere aangesloten landen. 
  • Het aanvragend consortium draagt zelf zo’n 60% van de totale projectkosten.
  • Het is een gebalanceerde samenwerking. Geen van de deelnemende partijen is verantwoordelijk voor meer dan 75% van de kosten.
  • De duur van het project is maximaal 3 jaar.
  • De periode tussen de afronding van het project en de vermarkting van het product is niet meer dan 2 jaar.
  • Het project voldoet aan de EUREKA criteria (geen restricties met betrekking tot de thematiek, nastreven van een maatschappelijk doel).


Denkt u aan bovenstaande voorwaarden te voldoen of bent u geïnteresseerd in uw kansen en mogelijkheden, neem dan met ons contact op voor een vrijblijvende quickscan.

Gouden Kubus kan voor u de hele EuroStars aanvraagprocedure beheren, samen met u de projectstrategie ontwikkelen, het coördineren van het consortium en het samen met u schrijven van de EuroStars aanvraag. We hebben een aantal van onze klanten al met succes met hun EuroStars toepassing ondersteund.


Het EuroStars-programma zal ook in 2015 worden voortgezet onder de Horizon 2020 paraplu. Wij bespreken graag met u op welke wijze wij uw toepassing succesvol met Eurostars subsidie kunnen ondersteunen. Want Gouden Kubus plukt voor u graag de EuroStars van de hemel!


De volgende aanvraagronde van Eurostars-programma sluit op 5 maart 2015.